CASA BARTU. Parets del Vallès (2018)

El projecte consisteix en una reforma integral d'un habitatge unifamiliar a Parets del Vallès, població propera a Barcelona.

A la primera visita, abans de la compra, vàrem veure moltes possibilitats. Havíem d'adequar-nos a les necessitats d'una família amb dues nenes petites. L'objectiu era dissenyar una llar per ells, intentant personalitzar cada racó al gust dels seus usuaris. Els banys havien de ser divertits i diferents utilitzant materials com la ceràmica i pintures especials.

L'habitatge presentava diferents problemàtiques que s'han tingut en compte per separat. El joc de nivells es va solucionar mitjançant el recreixement dels forjats. Es va redissenyar el jardí i la zona de la piscina. La terrassa permet bones vistes cap a la Mola, molt agradables gràcies a la adequació de la coberta.

La construcció era volumètricament molt rotunda, de planta quadrada. La seva naturalesa tradicional generava problemes d'eficiència energètica, motiu pel qual totes les fusteries han sigut substituïdes per d'altres més modernes.

Una obra d'aquestes característiques mai és un procés fàcil de gestionar, però amb les ganes del client i la confiança dipositada al nostre estudi tot s'ha fet més suportable.