CASA IGOR. Olivella (2007)

Una coberta que avança en zig-zag, amb la voluntat d’interpretar el paisatge del Parc Natural del Garraf caracteritzat per les pedres granítiques, grans pendents i vegetació resistent. Sota el joc de cobertes de teula ceràmica s’amaga el programa d’un habitatge per a quatre persones. Els forats en les façanes estan produïts per a captar les vistes i buscar l’accés del sol a les estances.

Situar-se en un parc natural, aprendre a viure en ell. Desenvolupar un programa a una parcel·la amb grans desnivells, i amb la petició de que els espais quotidians estiguessin al mateix nivell, han estat les premisses del projecte. Els clients ens van transmetre que estan contents, centrant el seu dia a dia en el nivell principal, però poc a poc van conquerint la resta de la parcel·la.

En la construcció de la casa s’ha tingut en compte criteris mediambientals, com ara utilitzar la fusta per a la fusteria exterior, aïllaments de llana de roca, l’estucat de calç i sistemes ecològics de depuració d’aigües residuals.