DISSENY INTERIOR INDEPENDÈNCIA. Barcelona (2013)

L’habitatge existent contenia diversos espais de circulació molt triturats i les instal·lacions estaven obsoletes. La cuina era un espai fosc i tancat. Els dormitoris estaven molt encaixonats. No hi havia espai per a fer respirar i pausar a les persones.

Davant d’aquest repte, la idea principal va ser crear un únic espai de distribució alliberant els circuits de complicacions i barreres. També la necessitat de racionalitzar la distribució de les diferents cambres, portava a buscar un projecte complet en pro de la funcionalitat.

Un dels punts a tenir en compte previ a la intervenció era la conservació dels diferents records decoratius de la propietat. Són coses que es van acumulant durant la vida i personalitzen l’habitatge de cadascú, la nova proposta les tenia que assimilar.

L’espai de cuina oberta, menjador, sala i balcó s’uneixen per gaudir una major dimensió de l’habitatge i per permetre que arribi la llum natural fins al fons de l’habitatge. La tria del blanc intens dels revestiments i dels objectes ajuden a crear sensacions benestants. El parquet laminat del terra és un material ecològic de tonalitat gris clar emfatitza la voluntat de continuïtat espaial del pis.

La cuina rep l’addició de la barra de bar que permet àpats en un espai obert, lleuger i còmode. La seva distribució és funcional amb un to blau verdós intens que ens dóna un taló de fons a la perspectiva de la sala.

Paral·lel a aquest espai, trobem el dormitori principal, que és una peça completa amb zona de vestidor, escriptori i bany.