CAL JARDINER. Parets del Vallès (2005)

El projecte presentat consisteix en la reforma i adequació de la masia de Cal Jardiner per a l’Ajuntament de Parets del Vallès amb un programa d’un Centre Formatiu Ocupacional i Juvenil.

La masia es troba en el parc de Cal Jardiner de Parets del Vallès, amb amplies vistes cap al municipi i cap als camps de cultiu que l’envolten.

L’Ajuntament va demanar conservar al màxim les edificacions existents. A aquesta petició es va respondre amb la primera idea del projecte, que proposava conservar l’edifici principal, retirant totes les construccions alienes posteriors. Entenem aquesta manera d’actuar com un compromís amb la memòria històrica del lloc així com d’actuar amb el paisatge i el medi ambient. Conservem l’edifici principal com a element identificatiu del lloc encara que no tingui cap valor arquitectònic, la intervenció exterior es mínima es conserven unes motllures manuals en la façana i es pinta de vermell el volum.

En l’interior del projecte es busca ampliar i donar caràcter a un edifici molt petit. Es el vestíbul estret i alt l’encarregat de fer-ho, com un gegant blau pressionat en una petita caixa vermella.

Un pressupost ajustat i sobretot un temps d’execució molt accelerat han sigut reptes del projecte. Intentant sempre respondre a les peticions del client, aquesta vegada un client públic. No va haver cap imprevist pressupostari i es va concloure l’obra amb el preu de licitació. Ara estem a l’espera d’una segona fase per triplicar la superfície de l’equipament.