JOIERIA QUIRÓS. Oviedo (2005)

Dissenyem un espai per a allotjar una joieria i el taller de Cristina Quirós havia d’allunyar-se dels estereotips d’interiorisme per joieria. S’havia d’intentar traslladar a l’espai l’esperit de les seves peces. Així es va buscar fer una joieria alegre, ingènua, orgànica i dinàmica.

Arrancant d’una llibertat total per a prendre decisions del projecte, entenem l’espai conceptualment orgànic, quasi esfèric. S’ha optat per solucions personals com el color rosa mexicà del fals sostre corbat, el mobiliari blanc lacat i la il·luminació amb fluorescència. Solucions transgressores per a un món tan clàssic com el de la joieria.

Els mobles es dissenyen com petites caixes de vidre i fusta regenerada blanca. Recolzada sobre esveltes potes d’acer inoxidable setinat, també corbes en els seus extrems.

El petit local gràcies a un aparador molt transparent i el blanc/rosa del seu interior invita a entrar i a tafanejar. A impregnar-se de la vida que es respira entre les joies de Cristina Quirós i deixar enrere el gris i la pluja d’una ciutat com Oviedo.

Cristina gaudeix mostrant la joieria. Nosaltres estem contents de saber que hem assolit un espai que recolzi la seva creativitat.