ÀTIC SANDOVAL. Barcelona (2013)

El repte d’aquest disseny interior era donar amplitud i confortabilitat a un àtic molt petit, edificat entre mitgeres a l’Eixample de Barcelona.

El primer que es va fer, i ara queda totalment desapercebut, va ser aïllar tèrmicament l’habitatge per dins; malgrat que es perdessin alguns centímetres.

De l’habitatge existent es van treure dues xemeneies de grans dimensions, a fi de guanyar espai. També es van eliminar els diferents nivells, unificant el terra i deixant només un graó en el passadís.

L’espai interior queda definit per un mur de color carbassa intens que, a més a més de conformar el passadís, amaga la cuina i el bany. La singularitat d’aquest mur es va emfatitzar amb un revestiment de xapa metàl·lica, generalment pensada per exterior. Aquesta xapa permet penjar i despenjar quadres de petit format, tal i com ens va demanar la propietària.

La cuina funcional queda integrada a la sala, gràcies als armaris sense tirador i de color gris clar que unifica els paraments verticals. En l’altre extrem de l’habitatge es troba l’habitació principal, que està formada per un gran vestidor, també camuflat. Els armaris i les parets es van pintar del mateix color.

Per tenir una bona reproducció del color (IRC) dels quadres de petit format i per permetre diferents ubicacions es va optar per il·luminar tota la casa amb petits focus regulables amb tecnologia led i rails universals integrats al sostre. L’habitatge es converteix en una petita exposició.