PIS TRABAL. Barcelona (2018)

El projecte es va desenvolupar en un pis modest però amb dues generoses terrasses al barri del Besòs de Barcelona.

Amb un pressupost molt ajustat, el valor del disseny resideix en obrir la cuina a la sala i eliminar una habitació. Totes les decisions anaven lligades als costos d'execució. Al bany, de dimensions molt reduïdes, es va decidir tancar una porta, redistribuir els elements i pintar-ho de verd Tiffany's en la seva totalitat.

A l'interiorisme es van ubicar els mobles existents, les prestatgeries, els llibres i altres objectes de la propietat. Es va decidir il•luminar els espais amb lluminàries tubulars de leds i pintar tot l'espai blanc amb detalls intensos en vermell.

Amb el temps, a la terrassa creixerà el verd.

"Qui no té por d'afrontar una reforma integral del seu pis? Cambiar terra, sostre, instal•lació elèctrica, tirar envans, fer cuina, bany... Pot convertir-se en un mal son. En el nostre cas es va convertir en un somni fet realitat gràcies a l'encert de confiar en la professionalitat i humanitat d'Arquitectura Matutano. En Joaquim Matutano i el seu equip de professionals i industrials, t'escolta, analitza i proposa en funció del teu pressupost i necessitats vitals.

Han aconseguit el miracle de crear, en un temps rècord i partint d'un espai fosc i mal distribuït, un espai clar, lluminós, pràctic i funcional.

A Arquitectura Matutano no fan reformes integrals, construeixen llars. Gràcies en nom de la meva filla i meu."

Laura Trabal, propietària del pis.