Ángela-Antonio HOUSE.
Parets del Vallès (2003)

The clients had very specific requests. To expand their house program, with two design conditions: the stair has not to look like a stair and there it has to be a little pond. The project started from the design of these two elements to develop the new program.

Customers knew exactly how they wanted to live, after many years living together. What they did not know was how the space had to be. They had two older children who were still living at home.

The request of the little pond is hiding a desire to have a personal garden which contains a stone collection. They also wanted a space to rest. The house occupies the minimum surface of the terrain. There is an existing porch which is the transition between the garden and the house. The little pond was designed so that flashes of light are projected into the house.

The stair is divided in two parts: a solid part between walls and a part more visible and light, built in iroko wood. First steps are a shelf, upper steps because into a small desk on the first floor study.

The rest of the program is simple, but fits with small winks to each of the four members of the family. Ángela is happy with their little pond, Antonio with the kitchen-living room area, and the guys with their own private space and the views through the countryside form the workspace. I like to know that my clients are happy with their house.